Sirkkeen mapattu otsikko

Ikäätyminen

3 vuotta - 06.10.2011
4 vuotta - 11.10.2011
5 vuotta - 01.12.2011
6 vuotta - 01.02.2012
7 vuotta - 01.04.2012
8 vuotta - 01.06.2012
9 vuotta - 01.08.2012
10 vuotta - 01.10.2012
11 vuotta - 01.12.2012
12 vuotta - 01.02.2013
13 vuotta - 01.04.2013
14 vuotta - 01.06.2013
15 vuotta - 01.08.2013
16 vuotta - 01.10.2013
17 vuotta - 01.12.2013
18 vuotta - 01.02.2014 jne..

- Päiväkirja

Charmyard Acacio   KRJ-I, ulkomailla

Charmyard Acacio eli tutummin "Aku", VH11-031-0558
Musta suomalainen puoliveriori, säkäkorkeudeltaan 168cm
Syntynyt 01. lokakuuta vuonna 2011 Suomessa, tällä hetkellä 20-vuotias
Kasvattanut Rain / Charmyard Stud, omistaja Laura R., VRL-00169 / Sirke

Koulutasoltaan ko. GP, re. 100cm, me. 90cm, irto 110cm
Koulupainotteinen, siitoskäytössä

I-palkinto (107,5 p.) kouluratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 15.11.2013

pikkukuva    pikkukuva    pikkukuva

Aku on oikea leppoisa herrasmies, joka rakastaa herkuttelua yli kaiken, eikä ole väliä onko kyse sitten maittavista kauroista tai kirkkaan oranssin herkullisista porkkanoista. Miehenalku on malliesimerkki siitä kuinka nuorikin pojannalli voi olla yhtä viisas ja asiallisesti käyttäytyvä kuin vanha elämää nähnyt oriherra. Hoitaessa rennosti paikoillaan käyskentelevä poika ei paljosta hätkähdä. Se malttaa pysytellä melko hyvin paikoillaankin, vaikka ei kavioiden putsauksesta kovin paljoa nautikaan. Ei nuori oripoika kuitenkaan aina jaksa pysytellä housuissaan, vaan välillä pitää saada pitää hauskaakin. Pienet keppostelut eivät olekaan mitenkään tavallisesta poikkeava juttu tämän herran kohdalla. Lisäksi pestessä Aku panee tuulemaan oikein kunnolla - se steppailee onnesta soikeana ja yrittää samanaikaisesti napata ilmasta virkistävää vettä suuhunsa. Pesuhetki onkin tämän pellen päivän kohokohta! Suitset ori ottaa mallikkaasti suuhunsa maiskutellen niitä lopuksi yleensä hetkisen. Satuloidessa Aku on hiukan arka alavatsan kohdilta, mutta hyväkäytöksinen oripoika ei anna sen vaivata mieltään. Seurallinen herranalku kuuntelee mieluusti hoitajiensa jutustelua harjauksen ohessa tavalliseen tapaansa korvat hörössä.

Laitumella orin hauskanpito pääseekin vauhtiin ja valloilleen. Komea oripoika nimittäin ottaa kaiken irti railakkaista kesäpäivistä heitellen ilopukkeja ja tehden hurjia sprinttejä. Naapurilaitumen vierestä kulkiessaan Aku tervehtii aina ystävällisesti tammaneitejä yhtyen lopulta muiden orien joukkoon viekoittelemaan neitejä. Korskea musta ori esittelee taidokkaasti lennokkaita liikkeitään ja taitojaan pistäen kaiken peliin. Pienet poikatappelut ovat mukavaa vaihtelua arkeen, mutta tovin kuluttua kisailtuaan Aku näkee kuitenkin yleensä parhaakseen siirtyä hiukan sivummalle välttyäkseen pahimmalta metakalta. Ori jatkaa matkaansa pysähtyen laiduntamaan tallin vanhempien oriherrojen joukkoon. Ollessaan kylläinen oripoika suuntaakin kohti läheistä hiekkakuoppaa, jossa se ottaakin lopulta maittavan hiekkakylvyn. Aikaa liitää kuin siivillä, ja pian tutunomaiset vihellykset ja kutsut portin suunnilta jo kantautuvatkin herran korviin. Iloisena Aku lähteekin ykskaks laukkaamaan äänien suuntaan hirnahdellen hyväntuulisesti tervehtien nähdessään monet tutut kasvot. Mallikkaasti sopivan matkan päähän pysähtyen herrasmies antaa ottaa itsensä kiinni, ja pian koko poikaporukan suuntana taluttajiensa kanssa onkin oma kototalli.

Ratsastaessa suurrellinen ori liitää parhaimmillaan kauniin vaivattomasti, mutta tämän eteen sitten saakin nähdä vaivaa. Herra nimittäin sattuu olemaan oikea vetelehtijä aina välillä, joten jos sen liikkeellä haluaa pitää saa sitä hoputtaa vähän väliä. Joskus kuitenkin tulee kohdalle myös niitä päiviä, jolloin poika suorastaan uhkuu energiaa ja nauttii täysin siemauksin sutjakkaasta yhteistyöstä ratsastajansa kanssa. Aku on tottunut isänsä tavoin toimimaan rutiininomaisesti, vaikka se ei paljoa välitäkään tarkoista aikatauluista. Kunhan mustanpuhuvan oripojan kanssa suorittaa kunnollisen lämmittelyn pääsee herra pahimmasta kankeudestaan. Parhaiten ori toimii päättäväisen ja osaavan ratsastajan alla, joka löytää harjoituksista aina sen tärkeimmän asian eli punaisen langan. Jotta herkähkön orin keskittyminen ei kiinnittyisi muualle, ei saa ratsastajankaan keskittyminen herpaantua. Nuori ori saattaa välillä sortua puuhailemaan jos jonkinmoisia kommervenkkeja, mikäli avut eivät ole kodillaan. Esteillä Aku saattaa joskus jopa päästä vauhdin makuun. Lisäksi orilla ei ole yhtään hullunkurisempi hyppytyyli, vaan metrin korkuiset esteet ylittyvät oikein vaivattomasti ja potentiaalia olisi varmasti korkeammillekin esteille. Korkeiden luokkien kilparatsua siitä ei kuitenkaan millään saisi. Maastossa herra on varmajalkainen ja luotettava tapaus - sitä, kun ei vaikuta liikauttavan melkein mikään, ei edes pahempi ukkonen. Maastoretkillä ennen kaikkia orin mieleen ovat kuitenkin kaikki veteen liittyvä - oli sitten kyse kahlaamisesta merenrannassa tai vesileikeistä vesilätäkössä.

Sukutaulu ja -selvitys

I. VIR MVA Ch. Astronomy Domine KK fwb
m, 167cm, KTK-II, KRJ-I, †
Ii. Snowflake´s Delta trak
m, 169cm
Iii. Alté trak
mkm, 168cm, †
Iie. Kristall Feast trak
trn, 170cm, †
Ie. Chanterelle Luna fwb
prt, 167cm, KTK-II, KRL-II, †
Iei. VIR MVA Ch. Routinier hann
rt, 163cm, KTK-I, KRJ-III, †
Iee. Temporal Katrel trak
trt, 164cm, †
E. Charmyard Bona Drag fwb
prn, 167cm, KRJ-II, YLA2
Ei. H.T. Chinook hann
tprn, 167cm, YLA3
Eii. Hamlet hann
pap, 165cm, KTK-I, KRJ-II, †
Eie. R.M. Jasmin hann
rn, 163cm, KTK-II †
Ee. Lazzarella fwb
prn, 163cm
Eei. VIR MVA Ch. Lazinger hann
prn, 168cm, KTK-II, †
Eee. Maya xx
mrn, 168cm, †

Laajennettu 5-polvinen sukutaulu

i

Snowflake's Delta on hieno mustanpuhuva 2000-luvun alkupuolella syntynyt trakehner-ori, jonka on kasvattanut Snowflake's Siittola. Luonteeltaan tuttujen kesken pelkkä Delta on oriksi hyvin fiksu, jonka takia sen kanssa pärjää myös kokemattomatkin hevosharrastajat. Ori omaa mitä hienoimman ulkonäön, sillä on hyvin sopusuhtainen rakenne, väritykseltään se on musta ja säkäkorkeutta siltä löytyy vajaat 169 senttiä. Onhan Delta piipahtanut myös näyttelykehissä, joista se on kerännyt kaksi BIS-sijoitusta. Delta painottuu kouluratsastukseen, kapasiteettia siltä löytyy Grand Prix-tasolle asti. On ollut mukana useissa kouluratsastuskilpailuista, joissa se on myös menestynyt hyvin: sijoituksia löytyy monia kymmeniä. Jälkeläisiä komealta herrasmieheltä löytyy puolenkymmentä, joista suurin osa on päässyt kilpailemaan isänsä tavoin kouluratsastuksen parissa menestyen.

Chanterelle Luna on kaunis ja hyväluontoinen suomalainen puoliveritamma, joka on lähtöisin Liinun Virtuaalitallista. Nykyisin "Luna" asustelee Vibajan hoivissa kilpaillen kouluratsastuksen saralla. Tamma omaa upean rakenteen ja muutenkin hienon ulkonäön, punarautiaalta tammalta löytyy säkäkorkeutta noin 167 senttiä. Kouluratsastuksessa kyvykäs tammaneiti on ehdottomasti parhaimmillaan ja kapasiteettia riittää Vaativa B-tasolle asti, jonka tasolla se on pääasiassa kilpaillut haalien sijoituksia tuon tuosta. Kärkisijoituksia Lunalta löytyy useita kymmeniä kappaleita. Ratsastaessa tamma on hyvin nöyrä, varma, ja osaava ratsu, jonka takia soveltuu myös aloittelijoiden käsiin. Jälkeläisiä Luna on jättänyt jälkeensä Ronin lisäksi 3 kappaletta, joista jo muutama on kilpaillut lupaavin tuloksin kouluradoilla. Luna on myös kantakirjattu sekä palkittu KRL:n laatuarvostelussa II-palkinnolla.

Charmyard Bona Drag on nätti piirtopäinen suomalainen puoliveritamma, joka on menestynyt oikein mallikkaasti kouluratsastuksen parissa. Sijoituksia KRJ:n alaisista kilpailuista onkin kertynyt huimat 77 kappaletta, joista voittoja on yhteensä hienot 12. Omistajansa sanoin Bona on oikea rauhallisuuden perikuva, minkä puolesta se sopiikin hyvin myös lasten käsiteltäväksi. Ruunikko 167 senttimetriä korkea tamma on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt saavuttamaan jo paljon kaikenlaista. Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa se palkittiin II-palkinnolla, eikä yleislaatuarvostelun tilaisuudessakaan neiti yhtään kalvennut muiden rinnalla saadessaan YLA2-palkinnon 118 pisteellä. Ratsastaessa sattuu olemaan oikea mestari laiskottelemaan, minkä seurauksena ratsastajan huomio ei saakaan herpaantua laisinkaan, jos tamman haluaa kulkevan täysillä eteenpäin. Kuitenkin koulukiemuroiden parissa työskentelemisestä Bona suorastaan nauttii, ja tämän kyllä huomaa niitä työstäessä. Jälkeläisiä tammalla on kaksi kappaletta, joista kaikki ovat Akun tavoin potentiaalisia tulevaisuuden kouluratojentaitajia.

H.T. Chinook on maineikkaan hannoverorin Hamletin (KTK-I, KRJ-II) poika. Vuosien varrella 77 KRJ-sijoitusta kerännyt ori on myös kertaalleen sijoittunut seitsemän parhaan joukkoon KRJ-Cupissa. Toukokuussa 2009 kilpaeläkkeelle jäänyt komea oriherra on jättänyt jälkeen yhteensä ainakin yhdeksän kappaletta, joista menestyneinpiin lukeutuu muunmuassa itse Akun emä Charmyard Bona Drag. Luonteeltaan Niko on melko leppoisa tovi, joka ei turhia paineita ota, eikä sähläile ympäriinsä. Ratsastaessa ori on eteenpäinpyrkivä ja herkkä. Suoraan sanoen oriherran selässä on aina mukava istua - mikäs sen mukavampaa kuin istua pehmeäliikkeisen koulukonkarin selässä. Vuoden 2009 helmikuussa Niko palkittiin yleislaatuarvostelun laatuarvostelutilaisuudessa kolmannella palkinnolla pistein 102.

Lazzarella on ihastuttava punaruunikko suomalainen puoliveritamma. Upean englantilaisen täysveritamman Mayan tytär on pitkällä urallaan loistanut parhaimmillaan Gran Prix -tason luokissa kouluratsastuskilpailuissa ja sijoittunut peräti 70 kertaa. Luonteeltaan Ansa on säyseä ja rauhallinen tammarouva, jolla tuntuu raukkautta jaettavaksi kaikille. Pitkän ajan länsinaapurissa Ruotsissa yksityisellä ammattiratsuttajalla treenattavana ollut tamma palasi takaisin kotimaahan vuoden 2007 heinäkuussa. Ratsastaessa herkkä ja varovainen on omistajansa mukaan täydellinen puoliverista kouluratsua ja täysiveristä monisuorittajaa. Kuitenkin pienoisiin huonoihin puoliin lukeutuu esimerkiksi ajoittainen suoranainen laiskuus ja ajatusten harhailu, minkä vuoksi tamma vaatiinkin mielekästä puuhailtavaa, ettei keskittyminen herpaantuisi tai ajatus vain karkaisi toisaalle tärkeällä hetkellä.
© Hawering (isän vanhemmat), kiitos!

Kilpailutulokset

Villeissä kouluratsastuskilpailuissa sijoituksia kärjessä 0 kpl:tta, joista voittoja 0 kpl:tta.
KRJ:n alaisissa sijoituksia kärjessä 59 kpl:tta, joista voittoja 11 kpl:tta.
15.11.2011 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 6/50 (kutsu)
20.11.2011 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 2/50 (kutsu)
22.11.2011 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 1/50 (kutsu)
24.10.2011 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 3/30 (kutsu)
28.10.2011 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 7/50 (kutsu)
27.11.2011 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 4/30 (kutsu)
28.11.2011 KRJ kouluratsastus, Intermediaire II, tulos: 3/30 (kutsu)
29.11.2011 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 2/40 (kutsu)
30.11.2011 KRJ kouluratsastus, Intermediaire II, tulos: 2/37 (kutsu)
05.12.2011 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 1/43 (kutsu)
06.12.2011 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 3/43 (kutsu)
11.12.2011 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 8/100 (kutsu)
12.12.2011 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 6/60 (kutsu)
17.12.2011 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 1/50 (kutsu)
20.12.2011 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 1/40 (kutsu)
21.12.2011 KRJ kouluratsastus, Intermeriate I, tulos: 1/40 (kutsu)
11.01.2012 KRJ kouluratsastus, Intermediate II, tulos: 6/50 (kutsu)
11.01.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 5/50 (kutsu)
20.01.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 1/40 (kutsu)
22.01.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 3/40 (kutsu)
25.01.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 1/40 (kutsu)
26.01.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 3/40 (kutsu)
28.01.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 6/40 (kutsu)
29.01.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 1/40 (kutsu)
30.01.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 4/40 (kutsu)
30.01.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 6/50 (kutsu)
01.02.2012 KRJ kouluratsastus, Intermediate I, tulos: 5/40 (kutsu)
01.02.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 5/50 (kutsu)
02.02.2012 KRJ kouluratsastus, Intermediate II, tulos: 4/48 (kutsu)
02.02.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 3/50 (kutsu)
02.02.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 7/50 (kutsu)
03.02.2012 KRJ kouluratsastus, Intermediate I, tulos: 2/40 (kutsu)
03.02.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 6/50 (kutsu)
05.02.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 5/50 (kutsu)
22.02.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 7/62 (kutsu)
25.02.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 4/62 (kutsu)
27.02.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 3/50 (kutsu)
22.03.2012 KRJ kouluratsastus, Intermediate II, tulos: 7/49 (kutsu)
28.03.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 4/39 (kutsu)
29.03.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 3/40 (kutsu)
29.03.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 3/40 (kutsu)
30.03.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 4/28 (kutsu)
02.04.2012 KRJ kouluratsastus, Intermediate II, tulos: 7/50 (kutsu)
04.04.2012 KRJ kouluratsastus, Intermediate II, tulos: 4/50 (kutsu)
13.04.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 2/30 (kutsu)
14.04.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 2/30 (kutsu)
07.05.2012 KRJ kouluratsastus, Intermediate II, tulos: 1/16 (kutsu)
11.05.2012 KRJ kouluratsastus, Intermediate II, tulos: 2/16 (kutsu)
23.05.2012 KRJ kouluratsastus, Intermediaire II, tulos: 3/25 (kutsu)
24.05.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 1/30 (kutsu)
25.05.2012 KRJ kouluratsastus, Intermediaire II, tulos: 3/30 (kutsu)
26.05.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 4/30 (kutsu)
26.05.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 4/60 (kutsu)
27.05.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 2/30 (kutsu)
27.05.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 5/60 (kutsu)
28.05.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 4/60 (kutsu)
30.05.2012 KRJ kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 2/60 (kutsu)
30.12.2012 KRJ-Cup kouluratsastus, Intermediate II, tulos: 1/152 (kutsu)
31.08.2013 KRJ-Cup kouluratsastus, Gran Prix, tulos: 7/115 (kutsu)

Villeissä näyttelyissä sijoituksia kärjessä 0 kpl:tta, joista voittoja 0 kpl:tta.
NJ:n ja MSY:n alaisissa sijoituksia kärjessä 2 kpl:tta, joista voittoja 0 kpl:tta.
05.07.2012 NJ näyttelyt, Suomalaiset puoliveriorit, tulos: LKV5 KUMA, JS (kutsu)
01.10.2012 NJ näyttelyt, Suomalaiset puoliveriorit, tulos: LKV3 KUMA, JS (kutsu)

Jälkikasvu

08. tammikuuta vuonna 2012 t. Sangria (e. Shauna Vegas)
15. lokakuuta vuonna 2012 t. Nordica (e. Norine Fawk)
16. tammikuuta vuonna 2014 o. Marvellous Jubilation (e. Marvellous Hump de Bump)

Palaa edelliselle sivulle  -   Sivun alkuun  -   Etusivulle

VIRTUAALIHEVONEN - A SIM-GAME HORSE
Webdesign © RINSESSA 2012, kaiken muun materiaalin LR, ellei toisin mainita.
Kopiointi kielletty Suomen tekijänoikeuslain mukaisesti.